Kinderboekenambassadeur

   
 

Vaderweek

Het is vaderweek. Dat is een beetje een misleidende naam. Want als vaders nu denken dat ze deze week elke dag een beschilderde kleerhanger en ontbijt op bed krijgen, dan zitten ze ernaast. Vaders (en opa’s!) moeten deze week zelf aan de slag. Ze moeten voorlezen. Elke avond. En ze moeten naar de boekwinkel om leuke boeken te kopen. Krijgen ze dan helemaal niets? Jawel, dit voorleesboekje. Gratis bij aankoop van een kinderboek. En natuurlijk krijgen ze ook blije kinderen omdat hun vader eindelijk eens voor komt lezen. (Onverantwoorde, schandelijke en totaal niet aan te bevelen voorleestip: vervang zo nu en dan een willekeurig woord strategisch door het woord ‘poep’ om het spannender te maken.)

Het schoenboekje gaat over de hondjes Toffie en Ravi die eigenlijk ook wel iets van Sinterklaas willen krijgen. Maar hoe regel je dat als hond? Zonder een schoen om te zetten? Toffie en Ravi bestaan trouwens echt. Ze zien er zo uit: