Kinderboekenambassadeur

   
 

Het belangrijkste boek (9)

Miljarden en miljarden die naar onderwijs en gezondheidszorg zouden kunnen gaan worden gebruikt om wapens mee te kopen. Bovendien gaan we met onze planeet om alsof we nog dertig reserve-aardes achter de hand hebben. En miljoenen zieken lijden onnodig, omdat winst voor veel farmaceuten belangrijker is dan het welzijn van de patiënten. En zo zijn er nog veel meer misstanden. Heel fijn, Jan Paul. Maar wat heeft dit met kinderboeken te maken? Alles. Want al deze onderwerpen komen voor in De Koning van Katoren van Jan Terlouw. Dat moet dan haast wel een verschrikkelijk gedrocht zijn: zo’n politiek statement in de vorm van een kinderboek. En dat is het dus niet. Het is leuk, het is spannend en het is een boek dat je als je eenmaal begonnen bent direct uit wilt lezen. En daarom de dit boek natuurlijk het belangrijkste uit de Nederlandse geschiedenis…