Kinderboekenambassadeur

   
 

Het belangrijkste boek (slot)

Belangrijke boeken blijven je altijd bij. Ze blijven een vriend voor het leven. Ze vertellen je niet alleen een mooi verhaal, maar je houdt er nog veel meer aan over. Inzicht. Algemene ontwikkeling. Belangrijke kennis. Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman is een boek dat al dingen biedt. En dan nog eens op een ongeëvenaarde manier. Hoe tover je een glimlach op iemands gezicht? Door dit magistrale boek even te noemen bij mensen van mijn generatie of jonger. Kruistocht in spijkerbroek is voor ons een vriend voor het leven geworden. En daarom de dit boek natuurlijk het belangrijkste uit de Nederlandse geschiedenis…

Wát? Geen Polleke? Geen Sleutelkruid? Geen Harry Potter? Geen Gebr.? Geen recente poëzie? Geen young adult? Geen non-fictie? Geen J.B. Schuil? Wat is dit voor een prutser die deze lijst heeft samengesteld? Tsja. Gelukkig is het niet te laat. Je kunt altijd nét een paar uur op jouw favoriete boek stemmen. En mensen ronselen die het met je eens zijn en ook op jouw boek stemmen. Doe het snel, want nu kan het nog. Want het gaat niet om zomaar een boek hè? Het gaat om het belángrijkste boek. En dat is behoorlijk eh… belangrijk.