Kinderboekenambassadeur

   
 

Winnaars Bekend

Iedereen die tussen 18 september en 28 oktober een filmpje opnam in de Kinderboekenambassade maakte kans op een prijs: een reis voor twee personen naar de Harry Potter Experience in Engeland. De jury, Kinderboekenambassadeurs Monique & Hans Hagen, was onder de indruk van de filmpjes. Ze kregen gelijk zin om veel van de genoemde boeken te gaan lezen! Maar…. wie hebben er gewonnen? De filmpjes zijn bekeken en nog eens bekeken en de uitslag is:

Eerste prijs
De eerste prijs gaat naar Emma. Met haar zachte, bezwerende stem nam ze de jury mee naar de geheimzinnige wereld van Harry Potter. Als enige kwam ze op het idee om muziek te gebruiken. Emma heeft de jury met haar beeldschone boekenfilmpje betoverd!

Andere prijswinnaars
De jury heeft ook 15 andere filmpjes bekroond. Onder meer die van Espen, die in zijn filmpje Harry Potter en de steen der wijzen tevoorschijn tovert, en in het filmpje van Macey, die zich herkent in Matilda, uit het boek van Roald Dahl. Naomi vertelt over Schaduw van de leeuw van Linda Dielemans. Een spannend boek over een krijger die later dromer wordt. Ze vindt het een heel, heeel, hééééél leuk boek. Ook Nine die haar filmpje begint met: ‘Hoi, hou jij ook zo van lezen?’ won een prijs, evenals Ylva die in haar filmpje zegt ‘Eerst vond ik lezen superstom maar dankzij Dolfje weerwolfje begon ik met lezen’. Dit vinden Hans & Monique natuurlijk erg leuk om te horen. Een echte ambassadeurs-uitspraak!

Op de site van de Kinderboekenambassade kun je alle filmpjes bekijken. Daar staan ook filmpjes van schrijvers en illustratoren als Anna Woltz, Mirjam Oldenhave, Philip Hopman, Jacques Vriens… Zij vertellen ook wat hun lievelingsboek is.