Kinderboekenambassadeur

   
 

Wie leest, komt ver

Lezen brengt je verder. Je reist naar het verleden en de toekomst, naar andere werelden en door andermans hoofd. Lezen is een vorm van spionage, maar dan legaal!

Het thema van de 65ste Kinderboekenweek 2019 is: Reis mee! Anna Woltz schrijft het geschenk. André Kuipers schrijft het Prentenboek van de Kinderboekenweek, Natascha Stenvert maakt de illustraties.

De Kinderboekenweek is van 2-13 oktober.
Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Met het thema Reis mee! gaan we op reis in kinderboeken. Niet de bestemming maar het vervoer erheen staat centraal. Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld rond op een catamaran. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt. Van een rondje op de step in de buurt tot aan een ruimtereis door het heelal. Toer je alleen of rijd je samen? Tijdens de Kinderboekenweek 2019 reizen we allemaal.