Kinderboekenambassadeur

   
 

Voor Manon Sikkel is lezen net als ademhalen

Manon Sikkel: maak kennis met de nieuwe ambassadeur
Manon Sikkel: maak kennis met de nieuwe ambassadeur op Instagram.

Wil je alles maar ook écht alles weten over Manon Sikkel, de nieuwe Kinderboekenambassadeur? Zoals dat ze vele malen bekroond werd? Dat lezen voor haar net als ademhalen is? Dat ze vaak schrijfwedstrijden won als klein meisje? En dat ze al aan vijfentwintig boeken heeft geschreven en er nog zo veel meer in haar zit?

Lees dan dit artikel in het tweede nummer van Tijdschrift Lezen van 2019.

Er staat ook in dat zij BookStoreDay heeft bedacht! Dat ze ziedend wordt van alle bibliotheken die worden opgeheven in wijken waar ze juist zo hard nodig zijn! Dat ze het ambassadeurschap in de verste verte niet verwacht had! En dat ze het een grote eer vindt om in het rijtje van Quentin Blake, Julia Donaldson, Lauren Child en in Nederland Jacques Vriens, Jan Paul Schutten en Hans en Monique Hagen te staan!

En…. dat ze groot fan is van alles leesbevorderaars. Lees dus dit artikel in een ruk uit!