Kinderboekenambassadeur

   
 

Manon Sikkel over stereotypen in BNR-podcast

Podcast Woordwaarde met Manon Sikkel BNR
Podcast Woordwaarde met Manon Sikkel BNR

‘Weg met al die stereotypen in kinderboeken. Het mag allemaal wel wat inclusiever en normaler,’ aldus onze kinderboekenambassadeur Manon Sikkel. Ook vertelt ze in deze aflevering van de podcast ‘Woordwaarde‘ met de kritische Maria Punch van de BNR-Nieuwsradio bevlogen over het belang en plezier van lezen voor kinderen, hoe ze zoveel boeken uit haar bieb las dat ze een jaar niet kon lezen, hoe Pippi Langkous haar grote voorbeeld werd en ze – hierdoor geïnspireerd – als klein meisje naar de burgemeester van Hilversum toe stapte én hoe ze haar nieuwe rol als kinderboekenambassadeur ervaart en hoe ze zich hier sterk voor gaat maken in de komende ‘ambtsperiode’.⁠

Luister het nu!