Kinderboekenambassadeur

   
 

En de winnaar van de challenge is….

Deze wedstrijd is helaas afgelopen. Lees hieronder wie er gewonnen heeft en hou deze site in de gaten voor nieuwe acties.

Vanwege de coronacrisis heeft KBA Manon Sikkel de actie #Ikleesthuischallenge bedacht. Hiermee kun je boeken winnen om te lezen tijdens de periode dat iedereen aan huis is gekluisterd. Doe je mee?

Doe mee met onze ikleesthuischallenge en win boeken!
“Wil je een boek winnen van mijn tiplijst? Doe dan mee met de #ikleesthuischallenge!” – Manon Sikkel, KBA.

IEDEREEN KAN MEEDOEN

Meedoen is niet moeilijk, iedereen kan het. Je hebt de hulp van ouders of juf niet nodig. Maak een leuke foto terwijl je aan het (voor)lezen bent en deel deze op sociale media met de tag #ikleesthuischallenge erbij. De beste foto van de week wordt door ons gepubliceerd op deze pagina en krijgt een mooi leesboek opgestuurd van de tiplijst!

ELK NADEEL HEB…

Doe mee met onze ikleesthuischallenge en win boeken!  📷: Op de foto staat Isabel (7,5 jaar), © Stichting Lezen
Doe mee met onze #ikleesthuischallenge en win boeken!

De KBA is samen met Stichting Lezen deze challenge voor kinderen gestart omdat we positief willen blijven. Elk nadeel heeft zijn voordeel: veel binnen zitten en thuis zijn, betekent natuurlijk ook dat je eindelijk al die boeken kunt lezen waar je normaal geen tijd voor hebt. Nu al is er een record aantal kinderboeken verkocht deze week, zo melden de boekhandelaars. De CPNB voert tegelijkertijd een #ikleesthuis-campagne voor volwassenen.

DIT ZIJN DE REGELS

  • Tips om te winnen: wees origineel, gebruik humor, zorg dat je opvalt of maak gewoon een hele mooie foto.
  • Zet er duidelijk bij wie er op de foto te zien is (voornaam + leeftijd kind(eren)) en welk boek ze lezen.
  • Deel de foto op Instagram met de tag #Ikleesthuischallenge. Of plaats de foto onder het Facebook-bericht van de challenge. Je kunt de foto natuurlijk ook gewoon mailen naar info@lezen.nl.
  • Elke maandag (van 30 maart t/m 11 mei 2020) zullen we de weekwinnaar bekend maken op de site. Op 18 mei zal de hoofdprijs (twee extra boeken die Manon uitkiest) worden uitgereikt.
  • Wil je weten welke tips je kunt winnen, check de tiplijst van Manon. Tip: Heb je jongere kinderen (tot 6 jaar)? Dan is de foto-actie bij BoekStart ook een echte aanrader.
  • Heb je nog andere vragen? Lees dan eerst onze FAQ voordat je in de pen klimt!