Kinderboekenambassadeur

   
 

Vlog: vakantielezen én gratis leesboeken

“Wat zit er in het nieuwe tasje dat je kind heeft meegekregen van school: twee gratis boeken én een leeslijst waarop je kind kan bijhouden wat hij of zij leest. Het is leuk om te lezen in de vakantie en belangrijk. Want lezen is als leren zwemmen. Lees ook en vooral in de zomervakantie!” 

“Je kunt zwemmen met je A diploma, maar als je daarna in een wilde rivier valt blijkt zwemmen moeilijker dan je dacht. Dat geldt ook voor lezen. De kinderen hebben in groep 3 en 4 leren lezen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die in de zomervakantie niet blijven lezen het na de vakantie weer bijna vergeten zijn. Daarom is het zo belangrijk dat je blijft lezen!”

  • Zorg dat je blijft lezen, want lezen is ook reizen in je hoofd.
  • Zorg ervoor dat je de lijst invult, dan kan je later met andere kinderen in de klas vergelijken wat je allemaal hebt gelezen in de vakantie.

Dus ga naar de bibliotheek en leen de leukste boekjes. Manon tipt hier:

  • ‘Pak de dief!’ van Vivian den Hollander
  • ‘De boomhut’ van Manon Sikkel
  • Of gewoon een leuk boekje over reddingsboten of snoep

Heel veel plezier met lezen en een fijne, zonnige zomervakantie gewenst!