Kinderboekenambassadeur

   
 

Martijn van der Linden start een wekelijks blog!

“Ik ga een wekelijks blogstukje schrijven over de relatie tussen kinderboeken en illustraties. De bedoeling is dat de stukjes vanaf 1 maart op de website van de KBA verschijnen,” zo schreef Martijn van der Linden ons begin februari. Zo gezegd, zo gedaan: hierbij de eerste blog…

Afbeelding van Martijn van der Linden, Kinderboekenambassadeur.
Martijn van der Linden, Kinderboekenambassadeur.

Hallo allemaal!

Als kinderboekenambassadeur ga ik al bijna een jaar met veel plezier het land door. Om jullie een inkijkje te geven in wat ik doe, zal ik er iedere week een stukje over schrijven. Op deze plek kun je gaan lezen over de projecten die ik aan het uitvoeren ben. Wat voor lezingen geef ik eigenlijk? En hoe gaat het nu met de leesposter? Kun je al iemand voordragen voor het voorleeslintje?

Verder zal ik tips geven over o.a. boeken, tekenen en hoe je illustraties kunt gebruiken in de klas. En je leest antwoorden op de vragen die ik stel aan illustratoren, kinderboekenschrijvers, uitgevers en andere mensen uit het boekenvak.

Nu alvast voor twee tips voor in je agenda:

  • 18 februari t/m 2 juli – Bewonder de prachtige tekeningen van Mylo Freeman bij de expositie Prinses Arabella in de Kunsthal, hal 7.
  • 7 april t/m 10 september 2023 – Om enorm naar uit te kijken: Een overzichtstentoonstelling van het werk van Thé Tjong-Khing, in het Verwey museum in Haarlem. 

Bekijk ook onze agenda met tentoonstellingen en podcasts. Je kunt alle blogposts vinden via deze link.