Kinderboekenambassadeur

   
 

Miss Dopperina – Martijn blogt

“Ik zal het maar toegeven, ik heb vaak gesprekken met dingen. Met een plakbandhouder of een koffiekopje, met veter of een fietsbel. We hebben het over hoe het is om je binnenste kwijt te zijn, dat er dan geen rolletje meer in je past en hoe leeg je je dan voelt. Of we praten over morsen, knopen en roest.

Afbeelding van Martijn van der Linden, Kinderboekenambassadeur.
Blog van Martijn van der Linden, Kinderboekenambassadeur.

“Dingen komen gauw tot leven in mijn hoofd. Dat is soms lastig maar meestal wel gezellig. Hoe beter je hier in wordt, hoe minder je je familie, vrienden en collega’s nog nodig hebt, probeer het ook eens! Als je goed om je heen kijkt zie je vaak wel iets waar je zonder veel moeite in je hoofd een karaktertje van kan maken. Ik hou er van om dat figuurtje te gaan tekenen, maar niet iedereen vindt dat even leuk. Een andere manier is om een foto te maken en op je telefoon (of tablet) er een aantal dingen bij te tekenen waardoor je ding tot leven komt. Vaak ben je al een heel eind als je iets oogjes geeft. Ik doe dit graag wanneer met groepen wanneer ik als kinderboekenambassadeur ergens op bezoek ben. 

Kinderen of volwassenen zijn op deze manier makkelijk te inspireren. Wanneer ze hun figuurtje hebben gemaakt, is een naam en een karakter ervoor bedenken zo gebeurt. Dan hoef je daar alleen nog maar even een verhaal over te schrijven en je hebt een boek!

In Amsterdam leerde ik op deze manier Miss Dopperina en Primapim Pannenlap kennen en in Zoetermeer kwamen een schoen, een stoel en een autootje tot leven en maakte ik kennis met Pinguin Pen.”

Dingen komen gauw tot leven in mijn hoofd. Dat is soms lastig maar meestal wel gezellig.” – Martijn van der Linden