Kinderboekenambassadeur

   
 

Podcasts en tentoonstellingen over illustratie

Als docent of geinteresseerde ouder is het soms  moeilijk om de laatste informatie over illustratie en illustratoren te vinden. De Kinderboekenambassadeur is daarom altijd hard bezig om nieuws, podcasts en tentoonstelling te verzamelen over dit onderwerp.

Podcasts over illustratie

De Nederlandse Illustratie Podcast is een podcast gepresenteerd door illustrator Irene Cecile, waarin zij interviews met collega-illustratoren, uitgevers en andere deskundigenvoert over onderwerpen zoals hoe je binnenkomt in de wereld van kinderboeken en hoe copyright werkt.

In deze maandelijkse podcast interviewt Jellie Brouwer een illustrator aan de hand van vijf beelden. Via deze beelden duiken we in het leven en het brein van de illustrator. Wie is de persoon achter de beelden? Wat maakt dat de beelden tevoorschijn komen? Een portret in geluid van iemand die in beelden denkt.

De Grote Vriendelijke Podcast (GVP) is de eerste Nederlandse podcast voor volwassenen over jeugdliteratuur. Het wordt gemaakt en gepresenteerd door kinderboekrecensenten Jaap Friso en Bas Maliepaard. Illustratoren die bij de podcast te gast zijn geweest, zijn o.a. Jan Jutte, Annet Schaap, de Schuberts, en Marije Tolman..

Tentoonstellingen met illustratie

Alle winnaars van de Zilveren Penselen 2023 zijn nu in het Kinderboekenmuseum te zien. Met werk van The Fan Brothers, Djenné Fila, Joëlle Jolivet, Martijn van der Linden, Marieke Nelissen, Annet Schaap, Hanneke Siemensma en Sydney Smith. Te zien t/m 7 januari 2024

Jaarlijks van oktober t/m november vindt de Biennial of Illustrations Bratislava (BIB) plaats. Deze gerenommeerde internationale tentoonstelling voor kinderboekenillustraties wordt georganiseerd door BIBIANA, het Internationale Huis voor Kunst voor Kinderen in Bratislava, Slowakije. 

Kom in juni naar de Illustratie Biënnale in Haarlem, hét festival voor illustratie en Graphic art. Met een programma vol inspirerende presentaties, masterclasses en workshops. Ontmoet de makers en bekijk het werk in de exposities in theater de Schuur.

Solo expositie ‘De wonderlijke werelden van Djenné Fila’
De solo expositie ‘De wonderlijke werelden van Djenné Fila’ was te bezichtigen in de Loopvisserij in Arnhem.
Illustratie Biënnale Haarlem

Heb jij nog tip? Laat het ons weten op info@kinderboekenambassadeur.nl!