Kinderboekenambassadeur

   
 

De allereerste Nationale Buitenleesdag!

Zondag 30 juni 2024 is de ALLEREERSTE NATIONALE BUITENLEESDAG!

Roos Visser van BoekRoos is de initiatiefnemer en organisator. Zij liet zich inspireren door mijn motto als Kinderboekenambassadeur: ‘Laat weten dát je leest en wát je leest.’

Elke lezer is een ambassadeur die de liefde voor boeken kan overbrengen. Op de Buitenleesdag kun je alleen of met een groepjes buiten laten zien dàt je leest en wát je leest. In verschillende steden zijn bijeenkomsten, waar je misschien ook nog een bekende auteur of illustrator tegenkomt. Je kunt ook gewoon in je eentje buiten gaan zitten lezen. Zo laagdrempelig is het!

Fotowedstrijd

Laat zien dát je leest en wát je leest

Naast lekker buiten lezen, kun je ook meedoen met een fotowedstrijd. Dus zoek alvast een mooie plek uit in het park, een hippe locatie of zet een stoel op de stoep. Kies een boek met een prachtige kaft, roep iedereen uit je leesclub op om op te draven in hun mooiste outfit en maak op zondag 30 juni een foto van jezelf of jouw groepje terwijl je buiten leest. Deel je foto op Instagram of Facebook en tag @buitenleesdag. De mooiste foto wint een prachtig boekenpakket.

De jury wordt gevormd door onder andere kinderboekenambassadeur Rian Visser, De Waanzinnige Podcastster Marije Ravelli en de beste fotograaf uit de boekenwereld: Marjolein Jense.
De boeken worden beschikbaar gesteld door uitgeverij Lemniscaat, uitgeverij Luitingh Sijthoff, uitgeverij Querido, uitgeverij Gottmer en uitgeverij Leopold.

Voorbeeld Profielfotostempel

Volg Buitenleesdag op Instagram of Facebook.

Doe je mee?

Meer lezen kan op de www.boekroos.nl/buitenleesdag. Daar kun je zien waar op welke locaties mensen samen buitenlezen en je kunt een profielstempel downloaden.

Laat van je lezen!

Winnaar Fotowedstrijd

DANK aan iedereen die zondag 30 juni heeft laten zien hoe leuk het is om te lezen. Kijk vooral even naar de acht eervolle vermeldingen, dan zie je dat de jury het echt niet makkelijk heeft gehad! Gelukkig konden ze het erover eens worden dat @callherkenya de winnaar is van dit jaar.

Uit het juryrapport: ‘Wat een vrolijkheid! Het liefst wil je ook meteen ondersteboven aan deze supermoeder haken met je favoriete boek. Zie ik daar nog een plekje vrij op haar rug..?’ ‘Ik zie een moeder die haar kinderen het plezier van lezen bijbrengt. Dat kan niet anders. En kinderen kunnen in allerlei houding lezen. Ik las zelf graag ondersteboven op de bank met mijn benen tegen de muur, toen ik klein was.’

Het reuzenboekenpakket wordt naar jullie opgestuurd Kenya!

Buitenleesdag Winnaar
Kenya van @callherkenya