Kinderboekenambassade

   
 

Wat kun je doen in de ambassade?

We hebben bijna allemaal wel een boek dat een speciaal plekje inneemt in ons hart. Een boek waar je om hebt gelachen of gehuild. Misschien heb je het wel tien keer gelezen…

In de Kinderboekenambassade kan iedereen ambassadeur worden van zijn of haar eigen lievelingsboek, van vroeger of van nu. In een kort filmpje kun je vertellen waarom dat ene boek zo bijzonder is voor jou. Als je toestemming geeft, zetten we je filmpje op deze website. Zo kunnen we al onze lievelingsboeken met elkaar delen.

Boekambassadeur

Hans & Monique Hagen, de Nederlandse Kinderboekenambassadeurs, zeggen: ‘Er zijn zo veel mooie, spannende, grappige en zielige boeken. Duizenden! Die hebben wij lang niet allemaal gelezen. Er zijn dus meer ambassadeurs nodig, Boekambassadeurs. Kinderen, leerkrachten, ouders… iedereen kan Boekambassadeur worden.

Boekambassadeurs krijgen in de Kinderboekenambassade een paspoort om hun lievelingsboeken in te vullen. Als je het in de ambassade afstempelt, ben je officieel Boekambassadeur.

Je vindt het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Direct naast Den Haag Centraal.

Je kunt de ambassade bezoeken met je familie en vrienden of met je hele  klas. Op de website van het Kinderboekenmuseum vind je meer informatie.