Kinderboekenambassade

   
 
  •  -

De Kinderboekenambassade is gevestigd in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Direct naast station Den Haag Centraal.

Je kunt de ambassade bezoeken met je familie en vrienden of met je hele klas. Op de website van het Kinderboekenmuseum vind je meer informatie. 


Wat kun je doen in de ambassade?

We hebben bijna allemaal wel een boek dat een speciaal plekje inneemt in ons hart. Een boek waar je om hebt gelachen of gehuild. Misschien heb je het wel tien keer gelezen…

In de Kinderboekenambassade kan iedereen ambassadeur worden van zijn of haar eigen lievelingsboek, van vroeger of van nu. In een kort filmpje kun je vertellen waarom dat ene boek zo bijzonder is voor jou.
Een keuze uit de mooiste, grappigste, beste boekenfilmpjes kun je bekijken op deze website. Hier kunnen we onze lievelingsboeken met elkaar delen.

In de ambassade kun je aanvinken of we jouw filmpje wel of niet mogen plaatsen. Als je op ja klikt, komt jouw filmpje misschien ook op deze website.

 

Boekambassadeur

Kinderboekenambassadeur Manon Sikkel is speciaal vanwege de ambassade naar Den Haag verhuisd. Het kan dus best zijn dat je haar daar af en toe ziet lopen. En heel af en toe – wanneer ze bezig is met een nieuw boek, gaat ze dat schrijven in de ambassade.

Bezoek je zelf de ambassade? Dan ben je gelijk hulpambassadeur. Je krijgt namelijk in de Kinderboekenambassade een paspoort om je lievelingsboeken in te vullen. Als je het in de ambassade afstempelt, ben je officieel Boekambassadeur!