Kinderboekenambassadeur

   
 

Hans & Monique Hagen

De kinderboekenambassadeux 2017-2019

Wij zijn Hans & Monique Hagen. Wij zijn de Nederlandse Kinderboekenambassadeur. Met z’n tweeën. Is het dan een duo-baantje? Nee, dat werkt niet voor ons. We zijn allebei slecht in dingen half doen. Bovendien zijn we getrouwd en schrijven we ook nog eens samen, ons werk gaat dag en nacht door. We willen niet ieder een halve ambassadeur zijn, maar samen een dubbele. 1+1= deux, we zijn de Nederlandse Kinderboekenambassadeux.

Hans schreef onder andere de boeken over Jubelientje. Hij kreeg een Gouden Griffel voor De dans van de drummers en de Woutertje Pieterse Prijs voor Verkocht.
Monique was 15 jaar presentator bij Het Klokhuis. In die tijd maakte ze ook veel filmpjes over boeken en schrijvers.
Samen schreven wij verschillende dichtbundels voor kinderen. Het bekendst is het poëzie-prentenboek Jij bent de liefste. Voor de bloemlezing Ik zoek een woord en voor onze dichtbundel Nooit denk ik aan niets kregen we een Zilveren Griffel.
We geven ook vaak (poëzie)workshops op scholen voor basis- en voortgezet onderwijs en op pabo’s. En we geven lezingen voor ouders en leerkrachten.

Wij vinden het een eer dat we twee jaar lang Kinderboekenambassadeur mogen zijn. We hopen een heleboel mooie ambassadingen te gaan doen. Via het blog en Facebook houden we je op de hoogte.

Lezen is kijken met andermans ogen. Lezen is denken met andermans hoofd. Verhalen en gedichten verruimen je blik. Dat maakt lezen mooi. Dat maakt het leven mooi. Lees voor je leven!

Lees poëzie-tief, kort maar krachtig, elke dag een gedicht.

www.hanshagen.nl
www.moniquehagen.nl

Bekijk alle berichten van Hans & Monique.