Kinderboekenambassadeur

   
 

Rian Visser is Kinderboekenambassadeur 2024-2026

Ondertekenen contract met Gerlien van Dalen, directeur Stichting Lezen.
Ondertekenen contract met Gerlien van Dalen, directeur Stichting Lezen.

Haar focus zal liggen bij het bevorderen van lezen en voorlezen in het algemeen. Ze wil door middel van opiniestukken, media-optredens en artikelen oproepen tot discussie en betrokkenheid. Haar missie is het bereiken van doelgroepen die moeilijk bereikt worden. Dat wil ze doen door verbinding te zoeken met ouders, scholen, leerkrachten, boekwinkels, bibliotheken, kinderboekenmakers en organisaties die zich met leesbevordering bezighouden. Denk hierbij aan het interviewen van medewerkers van deze organisatie en het in beeld brengen wat de successen en uitdagingen. Ze wil graag versterken wat er al is en vooralsnog niet met nieuwe initiatieven komen. Ook wil ze de functie van Kinderboekenambassadeur zichtbaarder te maken.

Haar motto is: ‘Laat weten dát je leest en wát je leest. Laat van je lezen!’

Rian Visser

Rian Visser (1966) schrijft humoristische en spannende kinderboeken die perfect aansluiten bij de interesses van kinderen.
Bekende boekenseries van haar zijn BlitzSeefZar en Robotoorlog. Ook schreef ze prentenboeken zoals De steen en de tijdNippertje en De wedstrijd van Schildpad en Haas. Ze is een van de vaste dichters van het tijdschrift DICHTER. In 2022 ontving ze een Zilveren Griffel en Gouden Poëziemedialle voor haar poëziebundel Alle wensen van de wereld
Rian Visser is initiatiefnemer van het project Raadgedicht, waarmee ze op een laagdrempelige manier poëzie van bekende Nederlandse en Vlaamse dichters in de klas brengt. Ook beheert ze de website Lekkerlezen.nu, waarop diverse kinderboekenmakers boekentips delen.
Ze geeft regelmatig workshops poëzie voor PO en VO, lezingen voor leesconsulenten en PABO-studenten. 

Meer lezen

Eigen website: www.rianvisser.nl
Raadgedicht: Raadgedicht
.nl
Kinderboekentips: Lekkerlezen.nu
De serie Blitz: www.blitzboeken.nl
De serie Robotoorlog: www.robotoorlog.nl
Bekijk alle berichten van Rian Visser

Media

Rian Visser vertelt in De Grote Vriendelijke Podcast over haar plannen als Kinderboekenambassadeur en over haar nieuwe dichtbundel.

Grote Vriendelijk Podcast

In de Taalstaat praat Rian Visser met Margriet Vroomans over haar missie.