Kinderboekenambassadeur

   
 
April doet wat-ie wil in de boekhandel.

Thema: boekhandel

Boeken over de boekhandel

  • ‘Red De Olifant!’ – Pieter Feller & Tiny Fisscher
  • ‘Vigo’s vliegende boekwinkel’ – Jen Campbell 
  • ‘Matilda en de boekdwalers’ – Anna James
  • ‘De geheime steen’ – Guillaume Prévost

Kinderboekwinkels

Er zijn in Nederland ruim 30 kinderboekwinkels. In vergelijking met een reguliere boekwinkel heeft een kinderboekhandel een uitgebreider assortiment boeken voor kinderen. Dit betreft zowel leesboeken als informatieve boeken. Kijk hier voor een overzicht van de kinderboekwinkels.

Kinderboekwinkelprijs

De Kinderboekwinkelprijs is bestemd voor een boek dat “(…) ten onrechte is ‘vergeten’ door de jury’s van de Gouden en Zilveren Griffels en Penselen en de Woutertje Pieterse-prijs.” De prijs is sinds 1993 elk jaar door de Samenwerkende Kinderboekwinkels toegekend aan een in het Nederlands geschreven of vertaald kinderboek. Van 1993 t/m 2013 werd de prijs jaarlijks uitgereikt. Na een pauze van 6 jaar, is deze traditie in 2019 opnieuw opgepakt en de prijs weer uitgereikt.

Campagnes

Geef een (prenten)boek cadeau – Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen met deze campagne hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken. Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Doel van de actie is om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur.

Kinderboekenweek – De Kinderboekenweek is sinds 1955 een jaarlijks terugkerende ‘week’ van tien dagen in september en oktober ter promotie van het (Nederlandse) kinderboek. Tijdens deze week geven deelnemende boekwinkels bij besteding van 12,50 euro aan kinderboeken het Kinderboekenweekgeschenk, een uitgave van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) cadeau.

 

Mei: thuisisolatie

Hoe lees jij in thuisisolatie? Laat het weten door een foto te taggen met #ikleesthuis. De mooiste foto’s krijgen een plekje op de site en de foto van de week wint een mooi leesboek van de tiplijst van Manon Sikkel.
Hier doe je mee!