Kinderboekenambassadeur

   
 
Het thema van april is boekhandel.
Welkom bij de Leeskalender. Het thema van april is boekhandel.

Boeken over de boekhandel

Kalender

2 april 2021 – International Children’s Book Day

Tips

Kinderboekwinkels

Er zijn in Nederland ruim 30 kinderboekwinkels. In vergelijking met een reguliere boekwinkel heeft een kinderboekhandel een uitgebreider assortiment boeken voor kinderen. Dit betreft zowel leesboeken als informatieve boeken. ➡ Kijk hier voor een overzicht van de kinderboekwinkels.

Kinderboekwinkelprijs

De Kinderboekwinkelprijs is bestemd voor een boek dat “(…) ten onrechte is ‘vergeten’ door de jury’s van de Gouden en Zilveren Griffels en Penselen en de Woutertje Pieterse-prijs.” De Kinderboekwinkelprijs wordt elk jaar door de Samenwerkende Kinderboekwinkels toegekend aan een in het Nederlands geschreven of vertaald kinderboek.

Campagnes

Geef een (prenten)boek cadeau

Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen met deze campagne hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken. Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Doel van de actie is om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur.

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is sinds 1955 een jaarlijks terugkerende ‘week’ van tien dagen in september en oktober ter promotie van het (Nederlandse) kinderboek. Tijdens deze week geven deelnemende boekwinkels bij besteding van 12,50 euro aan kinderboeken het Kinderboekenweekgeschenk, een uitgave van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) cadeau.