Kinderboekenambassadeur

   
 
Het thema van augustus is: reizen!
Het thema van augustus is: op reis!

Boeken over reizen

Tips

Op reis met boeken

Om te reizen hoef je niet eens uit je stoel te komen. Lezen brengt je op alle mogelijke plekken van de wereld. Lees verhalen over de reis zelf, een tocht van de ene naar de andere plek. Of lees verhalen die zich helemaal afspelen in een ander land. Kijk bij jeugdbibliotheek.nl op trefwoord reizen, reisverhalen of avonturenverhalen. Of zoek op landennamen. Laat de reis maar beginnen!

Kinderzwerfboeken

Boeken gaan soms zelf ook op reis. Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken mee naar huis te nemen en te lezen. En daarna het boek weer te laten zwerven zodat andere kinderen hetzelfde boek ook kunnen lezen. Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee!

 Doorlezen in de vakantie met Boek ‘n Trip

Ook in augustus lezen kinderen gratis online-boeken met Boek ’n Trip! Tijdens deze zomeractie van Jeugdbibliotheek.nl kunnen ze de mooiste verhalen beleven. Gewoon op hun telefoon of tablet. Met de gratis online Bibliotheek-app downloaden ze de leukste e-books en luisterboeken. Ook als ze nog géén lid zijn van de bieb!