Kinderboekenambassadeur

   
 
Het thema van april 2022 is boekhandel.
Welkom bij de leeskalender van De Kinderboekenambassadeur. Het thema van april is: de Boekhandel!

Het heeft even geduurd vanwege Lezen Centraal waar illustrator Martijn van der Linden ambassadeur Manon Sikkel opvolgde, maar ook de Leeskalender van de maand april staat dan toch online, met als thema: de Boekhandel. En dat is niet de minste! Dus hebben we boeken over de boekhandel verzameld en linken we naar kinderboekhandels in Nederland en de Kinderboekwinkelprijs.

Thema April: De Boekhandel!

Boeken over de boekhandel

Tips

Kinderboekwinkels

Niet iedereen weet het, maar er zijn in Nederland ruim 30 kinderboekwinkels. In vergelijking met een reguliere boekwinkel heeft een kinderboekhandel een uitgebreider assortiment boeken voor kinderen. Dit betreft zowel leesboeken als informatieve boeken. Kijk hier voor ➡ een overzicht van de kinderboekwinkels.

De Kinderboekwinkel in Amsterdam.
De Kinderboekwinkel in Amsterdam.

Kinderboekwinkelprijs

De Kinderboekwinkelprijs is bestemd voor een boek dat “(…) ten onrechte is ‘vergeten’ door de jury’s van de Gouden en Zilveren Griffels en Penselen en de Woutertje Pieterse-prijs.” De Kinderboekwinkelprijs wordt elk jaar door de Samenwerkende Kinderboekwinkels toegekend aan een in het Nederlands geschreven of vertaald kinderboek.

Campagnes

(later meer)