Kinderboekenambassadeur

   
 

Ambassade… Gevonden!

Een ambassadeur zorgt voor zijn landgenoten die in het buitenland wonen. Wij zijn samen de Kinderboekenambassadeux. We komen op voor het belang van kinderboeken. Maar er zijn zó ontzettend veel prachtige boeken. Duizenden! Die hebben wij lang niet allemaal gelezen. Er zijn meer ambassadeurs nodig!

We hebben allemaal wel een boek dat een bijzonder plekje inneemt in ons hart. Het boek waardoor je je ineens niet meer zo eenzaam voelde, of het sprookjesboek waar je opa vroeger uit voorlas. Soms is dat ene speciale boek niet eens meer in de winkel of de bibliotheek te krijgen.

Misschien is jouw boek ook voor anderen belangrijk. In de Kinderboekenambassade kan iedereen, jong en oud, ambassadeur worden van zijn of haar lievelingsboek! Dus: Kom allemaal vanaf 10 juni naar de Kinderboekenambassade in het Letterkundig Museum in Den Haag. Neem het boek mee en vertel waarom het bijzonder is.

Je kunt je verhaal vastleggen in een mini-filmpje. Zo laat je iedereen weten waarom jouw boek nooit vergeten mag worden. Je krijgt een officieel, document met een stempel. Daarop staat dat jíj, hoogstpersoonlijk, Boekambassadeur bent van dit bijzondere boek.