Kinderboekenambassadeur

   
 
Martijn van der Linden is de nieuwe Kinderboekenambassadeur
Martijn van der Linden is de nieuwe Kinderboekenambassadeur van Nederland

Lieve mensen!

Wat een grote eer dat ik mij voor de komende twee jaar Kinderboekenambassadeur mag noemen! Veel dank aan Manon Sikkel die zich niet twee, maar drie jaar met enorme toewijding heeft ingezet voor het kinderboek en van wie ik het stokje overneem. Ik heb heel veel zin om het ambassadeurschap op mijn manier – als illustrator, vorm te geven. In het buitenland zijn er meerdere illustratoren die deze functie hebben, of hebben gehad, en ik zal me dan ook zeker door hen laten inspireren. 

Kinderboekenambassadeur ben ik natuurlijk niet alleen. Met veel plezier ga ik aan de slag met een heel team van mensen, waaronder Stichting Lezen, het Letterenfonds, de Schrijverscentrale en de CPNB. Ik kijk erg uit naar samenwerkingen met mijn collega-illustratoren, schrijvers en andere mensen uit het boekenvak.

Ik heb een hoop plannen om het kinderboek in het algemeen, en het geïllustreerde boek in het bijzonder te promoten. Binnenkort ga je daar meer over horen. Ik hoop mijn enthousiasme over boeken en tekenen te gaan verspreiden. En dat meer mensen, ook na mijn twee jaar als kba, een boek zullen oppakken omdat ze gefascineerd zijn door de tekeningen en onder woorden kunnen brengen waarom.

Wat ik niet ga doen is persoonlijk de sociale media-accounts van de Kinderboekenambassadeur bijhouden. Ik ben er wel bij betrokken en zal er regelmatig inhoud voor aanleveren. 

Ik kijk uit naar de gesprekken die ik ga hebben met mensen over verhalen en illustraties. Ik kijk uit naar creatieve samenwerkingen. Maar vooral hoop ik dat volwassen en kinderen vaker hun verhalen gaan tekenen, of in ieder geval met meer nieuwsgierigheid naar tekeningen gaan kijken. 

Op naar twee mooie kinderboeken-jaren!

Martijn