Kinderboekenambassadeur

   
 

Een boek zonder maar.

Er is een prachtig boek verschenen over kinderboeken: Het boekenboek. Aan de hand van 50 boeken en 25 thema’s krijg je een beeld van 50 Nederlandstalige schrijvers en (25) illustratoren. Je leest wie zij bewonderen en wie hen bewonderen en dat werkt enorm inspirerend. Je krijgt meteen zin om die prachtige boeken uit de kast te trekken en de hele dag te gaan lezen. Zei ik dag? Ik bedoelde een week. Nee, een maand!
Mirjam Noorduijn en Veerle Vanden Bosch hebben ook de schrijvers en illustratoren zelf aan het woord gelaten over hun jonge en oudere collega’s. Dat zorgt voor mooie dwarsverbanden en levert een heel interessant en enthousiasmerend boek op dat je meteen wilt lezen. Die auteurs en illustratoren blijken uitstekende ambassadeurs op voor het werk van hun collega’s. In andere recensies lees je zelfs in lovende recensies nog wel eens dingen als: ‘alleen jammer dat…’ of ‘helaas is…’. Dat heeft dit boek niet en dat is buitengewoon prettig en verfrissend. Het is een boek zonder ‘maar’. Daarnaast staat het vol met interessante achtergronden en wetenswaardigheden over de boeken en hun makers. Een geweldig bladerboek voor iedere schrijf- en leesprofessional en natuurlijk voor leerkrachten.