Kinderboekenambassadeur

   
 

Amelânse Eva Mosterman foarlêskampioen fan Fryslân

“Eva Mosterman fan It Amelân is tiisdeitemiddei op De Gordyk útroppen ta Frysk foarlêskampioen. Eva sit op de Kardinaal de Jongschool yn Nes op it eilân. Se lies in stik foar út it boek Mathilda fan Roald Dahl.” Dat schreef Omrop Fryslan toen Eva Mosterman (11, hier links op de foto)) voorleeskampioen van Friesland werd. Daarvoor was ze al kampioen van Ameland geworden, waar ze woont. Tijdens de finale van de landelijke voorleeswedstrijd wisten wij dat als juryleden natuurlijk niet. Maar toch konden we het direct horen want Eva was, net als de andere provinciale winnaars een fantastisch goede voorlezer.

Tijdens de afterparty, maanden later in de kinderboekenambassade in Den Haag, sprak ik haar en vroeg haar om een tip te geven voor de toekomstige winnaars van Friesland. Dit is haar tip:

‘Leef je in in de hoofdpersoon. Zeg het zoals jij het zou zeggen als jij je in die situatie bevond.’

Wil je ook meedoen met de voorleeswedstrijd? Kijk dan hier: denationalevoorleeswedstrijd.nl