Kinderboekenambassadeur

   
 

Aftrap Vakantielezen

En dan is er nog meer spetterend kinderboekennieuws… onze Kinderboekenambassadeur zet zich samen met Hans Spekman in voor het project Vakantielezen in heel Nederland. Deze week was de knallende aftrap!

Knallende aftrap met Hans Spekman

In Tilburg gaven KBA Martijn van der Linden en Hans Spekman, directeur van het Jeugdeducatiefonds, op 7 juli 2022 de officiële (en knallende!) aftrap van het project Vakantielezen. De kinderen van groep 3 en 4 van de kleurrijke basisschool De Alm gaven eerst een geweldig voorstelling rondom een bekend prentenboek en kregen daarna allemaal een Vakantieleestas voor de zomer mee. In deze goedgevulde tas ontdekten ze: een leesboek, een moppenboek, een leeslijst, een foldertje voor ouders over lezen en een bericht over de digitale bibliotheek. Kortom: genoeg te lezen in de zomervakantie!

Op niveau blijven met lezen met Vakantielezen

Voor sommige kinderen betekent de zomervakantie zes weken lang nauwelijks lezen. Na de vakantie is hun leesniveau soms wel met één of twee niveaus achteruitgegaan. Zeker kinderen die lezen lastig vinden, zakken dan aantoonbaar terug in leesniveau. Zij hebben na de vakantie bij verschillende vakken moeite met de leesstof. Het project Vakantielezen biedt deze kinderen daarom de mogelijkheid om door te lezen in de zomervakantie, zodat ze hun leesvaardigheid behouden. De Bibliotheek is aanjager van het project. De deelnemende scholen werken met de aanpak de Bibliotheek op school en zijn allemaal aangesloten bij het Jeugdeducatiefonds.

Lees dit ook terug op: https://www.lezen.nl/nieuws/vakantielezen-2022/