Kinderboekenambassadeur

   
 

Kamalia Talhaoui krijgt eerste Voorleeslintje

KBA Martijn van der Linden reikt het nieuwe Voorleeslintje uit
KBA Martijn van der Linden reikt het allereerste Voorleeslintje uit aan schrijfster Kamalia Talhaoui!

 

“Het was een warm welkom op basisschool Yunus Emre in Den Haag, waar Gijs van der Hammen en ik vandaag waren om het allereerste Voorleeslintje uit te reiken aan Kamalia Talhaoui. Op het schoolplein was een feest met heerlijke hapjes en heel veel blije kinderen. Kamalia las voor uit haar boek Juf, wat voor haar heb je? en na het voorlezen mocht ik haar het lintje overhandigen.”

Haar klas was enorm trots […] ze kreeg groot applaus van alle kinderen, ouders en collega’s!

Haar zoon droeg haar voor!

“Haar klas was enorm trots en natuurlijk kreeg ze een groot applaus van alle kinderen, ouders en collega’s. Kamalia werd voor het Voorleeslintje voorgedragen door haar zoon, die schreef dat zijn moeder vroeger dagelijks voorlas en dat boeken als De Gruffalo en Meester Jaap grote indruk om hem maakte. Ook haar zelfverzonnen verhalen, die vaak eindigde met hem en zijn broer als voetbalkampioen, zal hij nooit vergeten. Kamalia heeI ook veel voorgelezen aan kinderen die in een AZC wonen, ze schreef zelf een prentenboek en is van plan om in de toekomst ook in ziekenhuizen te gaan voorlezen.”

Iedere maand zal ik er een uitreiken […] doe je ook mee?

“Ik ben heel blij met haar als eerste ontvanger van het Voorleeslintje! Iedere maand zal ik er een uitreiken, als je ook iemand wilt voordragen dan kan dat op de website van de Kinderboekenambassadeur. Heb je al iemand voorgedragen? Dan blijft deze persoon meedoen en kans maken op een Voorleeslintje.” 

ZET VOORLEZERS IN HET ZONNETJE

Om onze voorlezers eens flink in het zonnetje te zetten is er dus… het Voorleeslintje! 

Voorlezers zijn belangrijk. Héél belangrijk. Natuurlijk is de mooiste beloning die je krijgt voor je voorleeswerk dat je de kinderen ziet genieten van wat je doet. En dat je ziet dat ze van verhalen en boeken gaan houden. Om onze voorlezers eens flink in het zonnetje te zetten is er dus… het Voorleeslintje! Een officiële bekroning voor de meest fantastische voorlezer die jij kent. Bijvoorbeeld een meester of juf, oma of opa, vader of moeder of misschien wel een oppas of zus of broer?

HOE DRAAG IK IEMAND VOOR?

  • Je kunt iemand voordragen middels het online formulier.
  • Je kan jezelf niet voordragen en de persoon die je voordraagt moet wel meerderjarig zijn.
  • Wat vul je in? Jouw naam, jouw gegevens en de naam van de voorlezer.
  • En… de motivatie: waarom verdient hij of zij een lintje, hoe merk je bijvoorbeeld dat de voorlezer er plezier in heeft, waar hoevaak en wanneer wordt er voorgelezen en welke voorgelezen boeken hebben indruk gemaakt?
  • Stuur eventueel een foto mee van het voorlezen.