Kinderboekenambassadeur

   
 

Peter van Hien krijgt derde Voorleeslintje van KBA!

“Vandaag heb ik een Voorleeslintje uit mogen reiken aan Peter van Hien. Hij werd voorgedragen door zijn dochter Ilse die schreef hoe haar vader vroeger veel en vol liefde voorlas, bijvoorbeeld uit Spaghetti van meneer Minetti of Pinkeltje en hoe hij zelf verhalen verzon, over Duizendpootje die zijn pootje brak. Haar vader heeft haar zo betoverd met zijn verhalen dat ze dit nu zelf doorgeeft aan haar kinderen, door veel voor te lezen en zelfs een eigen prentenboek te schrijven met de titel De koning & ik.

Peter van Hien krijgt het derde Voorleeslintje!

Verhalen van generatie op generatie

Dat voorlezen en het vertellen van verhalen wordt doorgegeven van generatie op generatie werd vandaag weer duidelijk, Peter vertelde mij dat hij het weer van zijn opa had. Zo herinnerde hij zich dat zijn opa vertelde over een jongen die met zijn schaats achter een touw bleef hangen en zo een enorm zeilschip achter zich aan sleepte. Ik kreeg meteen zin om dit te illustreren.

Kleinkinderen zijn dol op verhalen van opa

De kleinkinderen van Peter zijn nu ook helemaal dol op de verhalen van hun opa en ik weet zeker dat zij hun kinderen ook verhalen gaan vertellen en gaan voorlezen. Maar dat duurt nog wel even. Peter heeft het Voorleeslintje in ieder geval erg verdiend!”

Omslag van prentenboek 'De Koning en Ik'
Haar vader heeft Ilse zo betoverd met zijn verhalen dat ze dit nu zelf doorgeeft aan haar kinderen door zelfs een eigen prentenboek te schrijven.

ZET VOORLEZERS IN HET ZONNETJE

Om onze voorlezers eens flink in het zonnetje te zetten is er dus… het Voorleeslintje! 

Martijn van der Linden

Voorlezers zijn belangrijk. Héél belangrijk. Natuurlijk is de mooiste beloning die je krijgt voor je voorleeswerk dat je de kinderen ziet genieten van wat je doet. En dat je ziet dat ze van verhalen en boeken gaan houden. Om onze voorlezers eens flink in het zonnetje te zetten is er dus… het Voorleeslintje! Een officiële bekroning voor de meest fantastische voorlezer die jij kent. Bijvoorbeeld een meester of juf, oma of opa, vader of moeder of misschien wel een oppas of zus of broer?