Kinderboekenambassadeur

   
 

‘Tekenboek voor veelbelovende kunstenaars’ – Martijn blogt

Een van mijn favoriete tekenboeken is niet toevallig van een van mijn favoriete tekenaars, Quintin Blake. Het heet Tekenboek voor veelbelovende kunstenaars en dat kunnen kunstenaars van alle leeftijden zijn. Als je dit boek bekijkt dan kan je niks anders dan meteen een potlood pakken, het liefst eentje zonder gummetje aan het eind, en aan de slag gaan. Het boek leert je alles te tekenen, en dan vanuit je gevoel, dus geen moeilijke lessen over perspectief, licht en schaduw en levensecht tekenen.

Boek waar je blij van wordt

Dit is echt een boek waar je blij van wordt. Het gaat om het plezier van tekenen. Wil je toch kritisch zijn op wat je maakt? Dat kan! Op blz. 5 van dit boek is hiervoor ruimte gereserveerd. Als je goed kijkt zie je daar een ieniemienie klein vierkantje, dat is de ruimte voor je negatieve commentaar op je eigen tekeningen. Lege-pagina angst, Konijnen met gevoel, een bladzijde over ogen en de emmer, een voorwerp van vergeten schoonheid, zijn zomaar wat voorbeelden van onderwerpen die in het boek te vinden zijn. Pak je potlood en aan het werk!

Tekenboek voor veelbelovende kunstenaar, Quintin Blake en John Cassidy, De Fontein 2011
Aan het omslag van ‘Tekenboek voor veelbelovende kunstenaar’ van Quintin Blake en John Cassidy kan direct al zien dat alles mag in tekenland.

Tekenboek voor veelbelovende kunstenaars, Quintin Blake en John Cassidy, De Fontein 2011