Kinderboekenambassadeur

   
 

Inspiratie uit de lucht – Martijn blogt

“Zo, de Kinderboekenweek zit erop! Ik zag honderden kinderen die interessante vragen stelden, zoals: ‘Ik ga naar oma deze week!’ En: ‘Mijn vader heet ook Martijn!’ Of echt belangrijke vragen, zoals of ik voor Feyenoord ben, hoeveel huisdieren we hebben, waarom ik er in het echt zoveel ouder uitzie en waarom Maranke popcorn in haar oren heeft hangen. Maar gelukkig kreeg ik ook heel veel vragen over hoe je boeken maakt.”

“Met afstand de meest gestelde vraag was: ‘Hoe kom je op je ideeën?’ En eerlijk is eerlijk, daarop is antwoord geven lang niet zo makkelijk. Ik vertelde vaak wat over dat inspiratie overal vandaan kan komen. Dat je goed om je heen moet kijken. En dat ideeën ook uit je eigen leven kunnen komen. Nu de Kinderboekenweek voorbij is bedenk ik me dat er natuurlijk altijd dat ene seizoen is waar de inspiratie gewoon uit de lucht komt vallen: de herfst.

Dus hier is een leuke herfst-tekenopdracht voor in de klas of thuis, of als je naar oma gaat deze week:

Ga naar buiten en kijk wat voor moois je allemaal op de grond vindt. Neem iets mee en bekijk het van alle kanten. Teken het na, maar verander ook iets, zodat je het iets nieuws wordt: een mens, een dier, een ding. Maakt niet uit wat.

Deze tekening kun je dan natuurlijk weer gebruiken als inspiratie voor het verhaal dat je erover gaat schrijven!”

Oproep

“Stuur je herfstkunstwerk en/of verhaal naar me op! Ik bekijk ze allemaal en de tofste plaats ik op de website. Veel plezier!”

Martijn

De Kinderboekenweek 2023 had als thema ‘Bij mij thuis’, hij duurde van 4 t/m 15 oktober 2023.