Kinderboekenambassadeur

   
 

De 5 leukste boeken van Manon Sikkel

Lees hier alles over de leukste boeken van Manon Sikkel, de Kinderboekenambassadeur.
Lees hier alles over de 5 leukste boeken van Manon Sikkel, de Kinderboekenambassadeur.

Heb jij Manon ergens gezien, bijvoorbeeld tijdens een optreden in haar Kinderboekenambassade of elders in de media en heb je  – ongetwijfeld aangestoken door haar enthousiasme! – zin gekregen om een boek van deze gloednieuwe ambassadeur te lezen? Dan heb je geluk! We hebben vijf favorieten van Manon Sikkel op de site gezet. Tip: zeker tijdens de (zomer)vakantie is het altijd leuk om boeken mee te nemen, omdat je dan alle tijd van de wereld hebt om ze te lezen. Sommige van deze boeken vind je ook gratis terug in de Luisterbieb en in de VakantieBiebapp! 

・・・

1. IzzyLove – Expeditie vriendschap

IzzyLove – Expeditie vriendschap is het zevende boek in de serie over de grappige Isa, dat drie keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en één keer de Pluim van de Senaat won. Dit boek wordt soms verkocht met een vriendschapsring: om aan je beste vriendin te geven!

Isa (aka IzzyLove) en Cato zijn vanaf de eerste schooldag allerallerallerbeste vriendinnen. Ze zijn bijna nooit meer dan tien meter bij elkaar vandaan geweest. En nu gaat Cato verhuizen. Naar Amsterdam, 103 kilometer verderop. O nee! Ze gaat in het huis van Sandokan wonen, de stinkende, grijnzende vriend van haar moeder. Gelukkig heeft Isa een steengoed plan om Sandokan te laten verdwijnen. Een plan dat eigenlijk niet kan mislukken… Toch?

Lees meer….

・・・

2. Geheim agent oma 2 0 de grote goudroof

Geheim agent oma is terug! Dit boek is een supergrappig vervolg op Geheim agent oma: De grote goudroof. Met vrolijke illustraties van Katrien Holland.

Max heeft twee oma’s. Eentje die hem voorleest, verhalen vertelt en kriebeltruien voor hem breit. Zijn andere oma is geheim agent. Zij kan heel goed bommen onschadelijk maken en zich achterstevoren en ondersteboven aan een touw van hoge gebouwen laten zakken. En – niet onbelangrijk – ze heeft een supersonische zelfrijdende auto met verwarmde buitenspiegels en een ingebouwde geldmachine. Er is één ding waar ze niet goed in is: lieve oma zijn. Maar dat leert Max haar wel terwijl hij meegaat op een nieuwe geheime missie…

Lees meer…

・・・

3. Elvis Watt – Heppie Kemper

Elvis Watt – Heppie Kemper is het derde deel van de populaire serie over Elvis Watt. Manon Sikkel, die al drie keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury won, schreef eerder Elvis Watt, miljonair (bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury) en Elvis Watt – Een koffer met geld. En ook dit deel moest geschreven worden!

De tienjarige Elvis Watt is miljonair. Nou ja, hij wás miljonair. Sinds de Belastingdienst bijna alles van hem heeft afgepakt, heeft hij alleen nog maar een paar vuilniszakken met geld en een schilderij van Rembrandt. Samen met zijn moeder reist hij in een camper door Europa, op zoek naar zijn vader. Die blijkt onvindbaar. Maar onderweg komen ze wel iets tegen wat bijna net zo leuk is als een vader. Met grappige illustraties van Annet Schaap, die zelf ook fantastische boeken schrijft.

 

・・・

4. De niet zo enge buurman

De niet zo enge buurman is een geestig boek voor kinderen vanaf 7 jaar. Je zult maar een buurman hebben die zo eng is als Grover. Een man met lang vet haar en een gouden voortand die de hele dag met zijn geweer duiven uit de lucht schiet. En dan op een dag schiet hij mis. Vanaf dat moment is iedereen in de straat echt bang voor hem. Behalve Roxy en haar buurmeisje Linde. Want zij hebben een plan om Grover weer ‘normaal’ te maken. Ze besluiten hem een make-over te geven. Maar dat gaat niet helemaal goed… Met zwart-witillustraties van Katrien Holland.

Lees meer…

・・・

5. Slimpie Dimpie Wonderkind

Darsie – ook wel Slimpie Dimpie genoemd – kan alles. Hij kan voetballen en vioolspelen, pannenkoeken bakken, heel hard achteruit rennen en op zijn handen lopen. Hij spreekt zeven talen en kent alle hoofdsteden van de wereld uit zijn hoofd. Maar één ding kan hij niet en dat is vrienden maken. Andere kinderen zijn jaloers op hem of vinden hem stom. Zelfs zijn ouders ergeren zich aan hem. Zij zijn sowieso meer geïnteresseerd in hun werk – keukens verkopen – en televisiekijken dan in hun zoon. Daarom sturen ze hem naar Kinderasiel De Gouden Bergen in Zwitserland. Darsie ziet er eigenlijk wel naar uit: nu hoeft hij niet meer naar die stomme school! Maar dan ontmoet hij Bibi, die hem vertelt dat het helemáál niet zo leuk is in De Gouden Bergen. En vrienden maken blijkt ook moeilijker dan hij dacht…