Kinderboekenambassadeur

   
 

Ardy Roothans krijgt tweede Voorleeslintje!

KBA Martijn van der Linden reikt het nieuwe Voorleeslintje uit
KBA Martijn van der Linden reikt het nieuwe Voorleeslintje uit aan Ardy Roothans uit Bibliotheek Valkenwaard.

‘Vandaag ging ik samen met mijn vrouw Maranke en dochter Jade naar Valkenswaard om een Voorleeslintje uit te reiken aan Ardy Roothans. Ardy werkt in de Bibliotheek in Valkenswaard en is daar het vertrouwde gezicht voor kinderen, jong en oud. Het aantal kinderen dat ze in Valkenswaard heeft voorgelezen is niet meer te tellen en het voorlezen was altijd een feestje. Dat was het ook vandaag, met tompoezen met het voorleeslintje erop en familie en collega’s erbij. Dat ze veel van voorlezen houdt was te merken, ik keek even de andere kant op en voor ik het wist had Ardy haar kleindochter op schoot en was aan een prentenboek begonnen. Aanstaande vrijdag is de laatste werkdag van Ardy in de Bibliotheek van Valkenswaard maar voorlezen zal ze zeker blijven doen. Gelukkig maar!”

ZET VOORLEZERS IN HET ZONNETJE

Om onze voorlezers eens flink in het zonnetje te zetten is er dus… het Voorleeslintje! 

Martijn van der Linden

Voorlezers zijn belangrijk. Héél belangrijk. Natuurlijk is de mooiste beloning die je krijgt voor je voorleeswerk dat je de kinderen ziet genieten van wat je doet. En dat je ziet dat ze van verhalen en boeken gaan houden. Om onze voorlezers eens flink in het zonnetje te zetten is er dus… het Voorleeslintje! Een officiële bekroning voor de meest fantastische voorlezer die jij kent. Bijvoorbeeld een meester of juf, oma of opa, vader of moeder of misschien wel een oppas of zus of broer?