Kinderboekenambassadeur

   
 

Zesde Voorleeslintje uitgereikt door de Gruffalo

Helaas kon ambassadeur Martijn van der Linden gisteravond zelf niet aanwezig zijn in Tilburg om Jose Peijen haar welverdiende Voorleeslintje uit te reiken. In plaats daarvan verraste de Gruffalo (!) iedereen. Met wat hulp van uitgeverij Lemniscaat was hij rechtstreeks uit het geliefde boek van Julia Donaldson en Axel Scheffler gekropen. Het was een uniek moment: wie heeft er immers ooit eerder een lintje van de Gruffalo gekregen?

De Gruffalo reikte het zesde Voorleeslintje uit.

Martijn had gelukkig nog wel even tijd om een speciale video in te spreken, waarin hij Jose persoonlijk feliciteert met haar welverdiende prijs. Jose, genomineerd door haar collega Ingrid de Jong, heeft maar liefst 45 jaar toegewijd gewerkt bij Cubiss en neemt nu afscheid. Haar levensmissie was (en is) om van elk kind een enthousiaste lezer te maken. Wanneer ze over voorlezen praat, straalt ze van oor tot oor. Luister het allemaal terug in de video. Enne… als je de video kijkt: vergeet niet op de kat te letten, haha!

Wie verdient – in jouw ogen – ook zo’n bijzonder Voorleeslintje, speciaal ontworpen door Martijn? Je kunt deze week nog je nominaties indienen voor de maanden december en januari!